27 oktober 2010  Bron :  Natuurvereniging Terschelling  : foto’s : Arie Ouwerkerk

Natuurvereniging Terschelling Rinkelbollen Nieuws

Vogelwaarnemingen op Terschelling                                                        Arie Ouwerkerk

Na afgelopen donderdag 4 november is de Waterspreeuw niet meer waargenomen.

Na een paar dagen op het ijsbaantje van het Hoornerbos te hebben vertoefd is de Waterspreeuw (Cinclus cinclus) de laatste dagen te bewonderen op het van Hunenplak. Gezien het tamme gedrag gaat het zeer waarschijnlijk om dezelfde vogel.

Op het ogenblik is er een influx (instroming) van pestvogels (Bombycilla garrulus) aan de gang in Nederland en Terschelling pikt meer dan een graantje mee. Zo zaten afgelopen zondag meer dan 200 exemplaren tussen de jachthaven en Jonker. Ook in de andere dorpen zijn inmiddels Pestvogels gezien.

Een Waterspreeuw (Cinclus cinclus) deze vogel zat zondag en maandag langs de ijsbaan in het Hoornerbos. Het was jaren geleden dat de soort op Terschelling was gezien.