09 maart 2012  Bron : Natuurvereniging Terschelling foto’s: Arie Ouwerkerk

Natuurvereniging Terschelling Rinkelbollen Nieuws

Vogelwaarnemingen op Terschelling  2012                                    Arie Ouwerkerk

Op Terschelling is de Velduil de laatste jaren een zeer schaarse broedvogel, voornamelijk op de Boschplaat. Ook buiten de broedtijd is dit de plek waar de meeste Velduilen worden gezien, al duikt de soort dan ook regelmatig op bij de Noordsvaarder en andere plekken in het duin. In de polder zie je zelden Velduilen, waarschijnlijk als gevolg van de lage dichtheid aan muizen. Daarom zijn de twee waarnemingen van Velduilen in de polder deze winter wel het vermelden waard. Zo werd een exemplaar tijdens de eerste week van 2012 enkele keren gespot in de polder achter Hoorn en begin maart werd een Velduil opgemerkt nabij Striep. Deze laatste was ook zo aardig ook even te poseren voor wat foto's.